Resulullah'ın hadislerini mi arıyorsunuz ?
Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı Hadis Sitesi
HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
"أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ مُحَمَّدٍ"

İlk Yapılan Mescid Hangisidir?

İlk Yapılan Mescid Hangisidir? || Mesâcid Kitabı || Sünen-i Nesai || Hadis Kütüphanesi

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla

 3- İlk Yapılan Mescid Hangisidir?

698- İbrahim (radıyallahü anh)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Bir yolculukta babama Kur’an okuyordum, secde ayetini duyunca babam hemen secdeye vardı. Ben de:

(Ey babacığım, yolda da mı secde ediyorsun?) dedim. O da şöyle dedi: Ebû Zer’den işitmiştim şöyle diyordu: Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’e hangi mescidin ilk önce yapıldığını sormuştum. (Mekke’deki Mescidi Haramın kendisi yani Kâbe’dir) buyurdu. (Sonra hangisi?) dedim. (Mescidi Aksa) buyurdu. ikisinin yapılışı arasında ne kadar zaman geçti diye sorduğumda (Kırk yıl) buyurdu. (Yeryüzü senin için mesciddir. Namaz vakti nerede gelirse orada namazını kıl) buyurdu. (İbn Mâce, Mesacid: 7; Müslim, Mesacid: 1)

٣ - باب ذِكْرِ أَىِّ مَسْجِدٍ وُضِعَ أَوَّلاً

٦٩٨ - أَخْبَرَنَا عَلِيُّ بْنُ حُجْرٍ، قَالَ حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ مُسْهِرٍ، عَنِ الأَعْمَشِ، عَنْ إِبْرَاهِيمَ، قَالَ كُنْتُ أَقْرَأُ عَلَى أَبِي الْقُرْآنَ فِي السِّكَّةِ فَإِذَا قَرَأْتُ السَّجْدَةَ سَجَدَ فَقُلْتُ يَا أَبَتِ أَتَسْجُدُ فِي الطَّرِيقِ فَقَالَ إِنِّي سَمِعْتُ أَبَا ذَرٍّ يَقُولُ سَأَلْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلّى اللّه عليه وسلّم أَىُّ مَسْجِدٍ وُضِعَ أَوَّلاً قَالَ ‏(‏ الْمَسْجِدُ الْحَرَامُ ‏)‏ ‏.‏ قُلْتُ ثُمَّ أَىُّ قَالَ ‏(‏ الْمَسْجِدُ الأَقْصَى ‏)‏ ‏.‏ قُلْتُ وَكَمْ بَيْنَهُمَا قَالَ ‏(‏ أَرْبَعُونَ عَامًا وَالأَرْضُ لَكَ مَسْجِدٌ فَحَيْثُمَا أَدْرَكْتَ الصَّلاَةَ فَصَلِّ ‏)‏ ‏.‏


Etiketler:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger]

SELMAN SEVEN

{facebook#https://facebook.com/} {twitter#https://twitter.com/}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget