Resulullah'ın hadislerini mi arıyorsunuz ?
Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı Hadis Sitesi
HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
"أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ مُحَمَّدٍ"

Yasin Sûresinin Fazileti Hakkında

Yasin Sûresinin Fazileti Hakkında || KUR’AN’IN ÜSTÜNLÜKLERİ KİTABI || SÜNEN-İ DARİMİ || HADİS KÜTÜPHANESİ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla

 21. Bâb—Yasin Sûresinin Fazileti Hakkında

3478. Bize Ebul-Velid Mûsa b. Halid rivâyet edip (dedi ki), bize Mu'temir, babasından rivâyet etti ki, O şöyle demiş: Bana el-Hasan'dan ulaştı ki, O şöyle demiş: "Kim bir gecede Allah'ın rızasını -veya "Allah'ın razılığını"- kazanmak için Yasin'i okursa, o bağışlanır!" (Mu'temir'in babası sözüne devamla) şöyle demiş: "Bana ulaştı ki, o (yani Yasin) bütün Kur'an'a denk olur!"

3479. Bize Muhammed b. Saîd rivâyet edip (dedi ki), bize Humeyd b. Abdirrahman, el-Hasan b. Salih'ten, (O) Harun Ebû Muhammed'den, (O) Mukâtıl b. Hayyân'dan, (O) Katâde'den, (O da) Enes'ten (naklen) rivâyet etti ki, O şöyle demiş: Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuş: "Şüphesiz her şeyin kalbi vardır. Şüphesiz Kur'an'ın kalbi ise Yasin'dir. Kim onu okursa, sanki Kur'an'ı on kere okumuş olur." Muhammed'in meçhul olması sebebiyle zayıftır.

3480. Bize el-Velid b. Şucâ’ rivâyet edip (dedi ki), bana Ziyad b. Haysame, Muhammed b. Cuhâde'den, (O) el-Hasan'dan, (O da) Ebû Hüreyre'den (naklen) rivâyet etti ki, O şöyle demiş: Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuş: "Kim bir gecede Allah'ın rızasını kazanmak için Yasini okursa o, o gece bağışlanır!"

3481. Bize el-Velid b. Şucâ’ rivâyet edip (dedi ki), bana Ziyad b. Hayseme, Muhammed b. Cuhâde'den, (O da) Atâ b. Ebi Rebah'tan (naklen) rivâyet etti ki, O şöyle dedi: Bana ulaştı ki, Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuş: "Kim gündüzün başlangıcında Yasini okursa, onun ihtiyaçları giderilir."

3482. Bize Amr b. Zurâre rivâyet edip (dedi ki), bize Abdulvehhâb rivâyet edip (dedi ki), bize Raşid Ebû Muhammed el-Hımmânî, Şehr b. Havşeb'den rivâyet etti ki, O şöyle demiş: İbn Abbas demiş ki: "Kim sabaha ulaştığında Yasin'i okursa, ona, akşama ulaşıncaya kadar o gününün kolaylığı bahşedilir. Kim de onu bir gecenin başlangıcında okursa, ona da sabaha ulaşıncaya kadar o gecenin kolaylığı bahşedilir!"

٢١- باب فِى فَضْلِ يس

٣٤٧٨ - حَدَّثَنَا أَبُو الْوَلِيدِ : مُوسَى بْنُ خَالِدٍ حَدَّثَنَا مُعْتَمِرٌ عَنْ أَبِيهِ قَالَ بَلَغَنِى عَنِ الْحَسَنِ قَالَ : مَنْ قَرَأَ يس فِى لَيْلَةٍ ابْتَغَاءَ وَجْهِ اللَّهِ أَوْ مَرْضَاةِ اللَّهِ غُفِرَ لَهُ. وَقَالَ : بَلَغَنِى أَنَّهَا تَعْدِلُ الْقُرْآنَ كُلَّهُ.

٣٤٧٩ - حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ سَعِيدٍ أَخْبَرَنَا حُمَيْدُ بْنُ عَبْدِ الرَّحْمَنِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ صَالِحٍ عَنْ هَارُونَ أَبِى مُحَمَّدٍ عَنْ مُقَاتِلِ بْنِ حَيَّانَ عَنْ قَتَادَةَ عَنْ أَنَسٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ -صلّى اللّه عليه وسلّم- :( إِنَّ لِكُلِّ شَىْءٍ قَلْباً ، وَإِنَّ قَلْبَ الْقُرْآنِ يس ، مَنْ قَرَأَهَا فَكَأَنَّمَا قَرَأَ الْقُرْآنَ عَشْرَ مَرَّاتٍ ).

٣٤٨٠ - حَدَّثَنَا الْوَلِيدُ بْنُ شُجَاعٍ حَدَّثَنِى أَبِى حَدَّثَنِى زِيَادُ بْنُ خَيْثَمَةَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جُحَادَةَ عَنِ الْحَسَنِ عَنْ أَبِى هُرَيْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ -صلّى اللّه عليه وسلّم- :( مَنْ قَرَأَ يس فِى لَيْلَةٍ ابْتَغَاءَ وَجْهِ اللَّهِ غُفِرَ لَهُ فِى تِلْكَ اللَّيْلَةِ ).

٣٤٨١ - حَدَّثَنَا الْوَلِيدُ بْنُ شُجَاعٍ حَدَّثَنِى أَبِى حَدَّثَنِى زِيَادُ بْنُ خَيْثَمَةَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جُحَادَةَ عَنْ عَطَاءِ بْنِ أَبِى رَبَاحٍ قَالَ بَلَغَنِى أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ -صلّى اللّه عليه وسلّم- قَالَ :( مَنْ قَرَأَ يس فِى صَدْرِ النَّهَارِ قُضِيَتْ حَوَائِجُهُ ).

٣٤٨٢ - حَدَّثَنَا عَمْرُو بْنُ زُرَارَةَ حَدَّثَنَا عَبْدُ الْوَهَّابِ حَدَّثَنَا رَاشِدٌ أَبُو مُحَمَّدٍ الْحِمَّانِىُّ عَنْ شَهْرِ بْنِ حَوْشَبٍ قَالَ قَالَ ابْنُ عَبَّاسٍ : مَنْ قَرَأَ يس حِينَ يُصْبِحُ أُعْطِىَ يُسْرَ يَوْمِهِ حَتَّى يُمْسِىَ ، وَمَنْ قَرَأَهَا فِى صَدْرِ لَيْلِهِ أُعْطِىَ يُسْرَ لَيْلَتِهِ حَتَّى يُصْبِحَ.


Etiketler:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger]

SELMAN SEVEN

{facebook#https://facebook.com/} {twitter#https://twitter.com/}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget