Resulullah'ın hadislerini mi arıyorsunuz ?
Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı Hadis Sitesi
HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
"أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ مُحَمَّدٍ"

Selâm Nasıl Verilir?

Selâm Nasıl Verilir? || Edeb Bölümü || Sünen-i Ebu Davud || Hadis Kütüphanesi

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla

 143. Selâm Nasıl Verilir?

5195- İmrân b. Husayn'dan demiştir ki: Bir adam Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)'e gelip " Esselâmü aleyküm" dedi (Hazret-i Peygamber de) onun selâmına aynı şekilde karşılık verdi ve (selâm veren şahıs) oturdu. Bunun üzerine (Peygamber efendimiz)

On (sevap kazandı), buyurdu. Sonra bir başkası gelip " Esselâmü aleyküm ve rahmetullah" diyerek selâm verdi (Hazret-i Peygamber) bu selâmı da aldı, (o adam da yerine) oturdu. (Hazret-i peygamber bu adam için de:)

Yirmi (sevab kazandı), buyurdu. Sonra bir başkası daha geldi. O da:

Esselâmü aleyküm ve rahmetullah ve berakatüh, diye selâm verdi. (Hazret-i Peygamber) onun selâmını da aldı. (Adam da yerine) oturdu. (Hazret-i Peygamber bu adam için de):

Otuz (sevap kazandı) buyurdu.

Tirmizî, istizan 2.

5196- (Bir önceki hadisin) manası da (Seni b. Muaz b. Enes'in) babasından (naklen) Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)'den (rivâyet edilmiştir. Ancak Râvi Muaz b. Enes hadise şu cümleleri de) ilave etti:

Sonra bir başkası daha geldi ve " Esselâmü aleyküm verahmetüllahi ve berakâtühü ve mağfiratühü" diyerek selâm verdi. (Hazret-i Peygamber bu adam içip):

Kırk (sevap kazandı) işte (selâm da bulunan fazla kelimeler için) sevap artışı böyle olur," buyurdu.

١٤٣ - بَاب كَيْف الْسَّلَام؟

٥١٩٥ - حَدَّثَنَا مُحَمَّد بْن كَثِيْر، قَال: أَخْبَرَنَا جَعْفَر بْن سُلَيْمَان، عَن عَوْف، عَن أَبِي رَجَاء، عَن عِمْرَان بْن حُصَيْن قَال:

جَاء رَجُل إِلَى الْنَّبِي صَلَّى الْلَّه عَلَيْه وَسَلَّم فَقَال: الْسَّلَام عَلَيْكُم، فَرْد عَلَيْه الْسَّلَام ثُم جَلَس، فَقَال الْنَّبِي صَلَّى الْلَّه عَلَيْه وَسَلَّم: (عَشْر) ثُم جَاء آَخَر فَقَال: الْسَّلام عَلَيْكُم وَرَحْمَة الْلَّه، فَرَد عَلَيْه فَجَلَس فَقَال: (عِشْرُوْن) ثُم جَاء آَخَر فَقَال: الْسَّلام عَلَيْكُم وَرَحْمَة الْلَّه وَبَرَكَاتُه، فَرَد عَلَيْه فَجَلَس فَقَال: (ثَلَاثُوْن).

٥١٩٦ - حَدَّثَنَا إِسْحَاق بْن سُوَيْد الْرَّمْلِي، ثَنَا ابْن أَبِي مَرْيَم قَال: أَظُن أَنِّي سَمِعْت نَافِع بْن يَزِيْد قَال: أَخْبَرَنِي أَبُو مَرْحُوْم، عَن سَهْل بْن مُعَاذ بْن أَنَس، عَن أَبِيْه، عَن الْنَّبِي صَلَّى الْلَّه عَلَيْه وَسَلَّم بِمَعْنَاه، زَاد: ثُم أَتَى آَخَر فَقَال: الْسَّلام عَلَيْكُم وَرَحْمَة الْلَّه وَبَرَكَاتُه وَمَغْفِرَتُه فَقَال: (أَرْبَعُوْن) قَال: (هَكَذَا تَكُوْن الْفَضَائِل).



H A D İ S
K Ü T Ü P / H A N E S İ

Etiketler:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger]

SELMAN SEVEN

{facebook#https://facebook.com/} {twitter#https://twitter.com/}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget