Resulullah'ın hadislerini mi arıyorsunuz ?
Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı Hadis Sitesi
HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
"أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ مُحَمَّدٍ"

El ve Ayak Kesiminden Sonra Beşincide Hırsız Öldürülür

El ve Ayak Kesiminden Sonra Beşincide Hırsız Öldürülür || Hırsızın Elinin Kesilmesi Kitabı || Sünen-i Nesai || Hadis Kütüphanesi

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla

 15- El ve Ayak Kesiminden Sonra Beşincide Hırsız Öldürülür

4995- Câbir b. Abdullah (radıyallahü anh)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’e bir hırsız getirildi. Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem):

(Onu öldürün) buyurdu. Hırsızın velileri:

(Ey Allah'ın Rasûlü! O sadece hırsızlık yaptı) deyince:

(Öyleyse elini kesin) buyurdu. Eli kesildi sonradan ikinci bir hırsızlık yaptı. Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’in huzuruna getirilince:

(Onu öldürün) buyurdu. Hırsızın yakınları o sadece hırsızlık yaptı deyince, (Öyleyse ayağını kesin) buyurdu. Üçüncü sefer tekrar hırsızlık yapıp getirilince, Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem):

(Onu öldürün) buyurdu. Oradakiler:

(Ey Allah'ın Rasûlü o sadece hırsızlık yaptı) deyince:

(Öyleyse elini kesin) buyurdu. Dördüncü sefer hırsızlık yapıp Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’e getirilince yine:

(Onu öldürün) buyurdu. Oradakiler:

(O sadece hırsızlık yapmıştı) dediler. (Öyleyse ayağını kesin) buyurdu. Beşinci sefer tekrar hırsızlık yapıp getirilince:

(Onu öldürün) buyurdu. Câbir diyor ki: Adamı deve ağılına götürdük, üzerine yüklendik sırtüstü yattı sonra el ve ayaklarıyla çırpınınca develer ürktü ve dağıldı. Sonra ikinci ve üçüncü defa üzerinde yüklendik yine aynı şekilde çırpındı, üçüncü sefer üzerine yüklenip taş attık ve öldürdük sonra bir kuyuya atıp üzerine de taş attık. (Ebû Dâvûd, Hudud: 20)

١٥ - باب قَطْعِ الْيَدَيْنِ وَالرِّجْلَيْنِ مِنَ السَّارِقِ

٤٩٩٥ - أَخْبَرَنَا مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عُبَيْدِ بْنِ عَقِيلٍ، قَالَ حَدَّثَنَا جَدِّي، قَالَ حَدَّثَنَا مُصْعَبُ بْنُ ثَابِتٍ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْمُنْكَدِرِ، عَنْ جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ، قَالَ جِيءَ بِسَارِقٍ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ صلّى اللّه عليه وسلّم فَقَالَ ‏(‏ اقْتُلُوهُ ‏)‏ ‏.‏ فَقَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّمَا سَرَقَ ‏.‏ قَالَ ‏(‏ اقْطَعُوهُ ‏)‏ ‏.‏ فَقُطِعَ ثُمَّ جِيءَ بِهِ الثَّانِيَةَ فَقَالَ ‏(‏ اقْتُلُوهُ ‏)‏ ‏.‏ فَقَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّمَا سَرَقَ ‏.‏ قَالَ ‏(‏ اقْطَعُوهُ ‏)‏ ‏.‏ فَقُطِعَ فَأُتِيَ بِهِ الثَّالِثَةَ فَقَالَ ‏(‏ اقْتُلُوهُ ‏)‏ ‏.‏ قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّمَا سَرَقَ ‏.‏ فَقَالَ ‏(‏ اقْطَعُوهُ ‏)‏ ‏.‏ ثُمَّ أُتِيَ بِهِ الرَّابِعَةَ فَقَالَ ‏(‏ اقْتُلُوهُ ‏)‏ ‏.‏ قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّمَا سَرَقَ ‏.‏ قَالَ ‏(‏ اقْطَعُوهُ ‏)‏ ‏.‏ فَأُتِيَ بِهِ الْخَامِسَةَ قَالَ ‏(‏ اقْتُلُوهُ ‏)‏ ‏.‏ قَالَ جَابِرٌ فَانْطَلَقْنَا بِهِ إِلَى مِرْبَدِ النَّعَمِ وَحَمَلْنَاهُ فَاسْتَلْقَى عَلَى ظَهْرِهِ ثُمَّ كَشَّرَ بِيَدَيْهِ وَرِجْلَيْهِ فَانْصَدَعَتِ الإِبِلُ ثُمَّ حَمَلُوا عَلَيْهِ الثَّانِيَةَ فَفَعَلَ مِثْلَ ذَلِكَ ثُمَّ حَمَلُوا عَلَيْهِ الثَّالِثَةَ فَرَمَيْنَاهُ بِالْحِجَارَةِ فَقَتَلْنَاهُ ثُمَّ أَلْقَيْنَاهُ فِي بِئْرٍ ثُمَّ رَمَيْنَا عَلَيْهِ بِالْحِجَارَةِ ‏.‏ قَالَ أَبُو عَبْدِ الرَّحْمَنِ وَهَذَا حَدِيثٌ مُنْكَرٌ وَمُصْعَبُ بْنُ ثَابِتٍ لَيْسَ بِالْقَوِيِّ فِي الْحَدِيثِ وَاللَّهُ تَعَالَى أَعْلَمُ ‏.‏


Etiketler:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger]

SELMAN SEVEN

{facebook#https://facebook.com/} {twitter#https://twitter.com/}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget