Resulullah'ın hadislerini mi arıyorsunuz ?
Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı Hadis Sitesi
HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
"أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ مُحَمَّدٍ"

Geceleyin Uyanan Kimse Hangi Duayı Okur?

Geceleyin Uyanan Kimse Hangi Duayı Okur? || Edeb Bölümü || Sünen-i Ebu Davud || Hadis Kütüphanesi

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla

 108. Geceleyin Uyanan Kimse Hangi Duayı Okur?

5060- Ubâde b. Sâmit'den (rivâyet edildiğine göre) Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur;

" Her kim geceleyin uyanır da uyandığı zaman:’La ilahe illallahü vehdehû lâ şerike leh, lehülmülkü ve lehül hamdu ve hüve alâ külli şey'in kadir, sübhanellahi vel hamdülillahi velâ ilahe illallahü vellahü ekber, velâ havle velâ kuvvete illa billah" (Allah'dan başka ilah yoktur, o tekdir ve ortağı yoktur. Mülk onundur, hamd onundur ve o herşeye gücü yetendir. Ben Allah'ı hertürlü noksanlıktan tenzih ederim Hamd, Allah'a mahsustur. Allah'dan başka ilah yoktur. Allah en büyüktür, (günahlardan) dönüş ve (kulluk görevine) güç (yetiriş) ancak Allah(ın izni ve inayeti) iledir) deyip sonra:

" Rabbiğfirlî (Ey Allahım, Rabbim! Beni bağışla) diye dua ederse (o kimsenin günahları bağışlanır.)

el-Velîd (bu hadisi naklederken tereddüde düşerek) dedi ki: - Yahutta-(Hazret-i Peygamber) şöyle buyurdu:

" Dua edecek olursa kabul edilir. Eğer kalkar da abdest alır sonra namaz kılarsa namazı kabul edilir."

Buhârî, teheccüd 21; Tirmizî, daavat 26; İbn Mâce, dua 16: Darimî istizan 53; Ahmed b. Hanbe.1, V, 313.

5061- Âişe (radıyallahü anhâ)'dan (rivâyet edildiğine göre) Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) geceleyin (uykudan) uyanınca:

" La ilahe illâ ente, Allah hümme estağfiruke lizenbî ve eselüke rahmeteke, Âllâhümme zidnî ilmen, velâ tüziğ kalbî ba'de iz hedeytenî ve heb lî minledünke rahmeten inneke entel-vehhâb (: Senden başka ilah yoktur seni her türlü noksan sıfatlardan tenzih ederim. Allahım, günâhlarım için senden af dilerim ve rahmetini isterim Allah'ım! İlmimi artır, bana hidayet verdikten sonra kalbimi saptırma ve kendi katından bana rahmet ver, şüphesiz ki sen çok bağışlayıcısın)" diye dua edermiş.

١٠٨ - بَاب مَا يَقُوْل الْرَّجُل إِذَا تَعَار مِن الْلَّيْل

٥٠٦٠ - حَدَّثَنَا عَبْد الْرَّحْمَن بْن إِبْرَاهِيْم الْدِّمَشْقِي، ثَنَا الْوَلِيِّد قَال: قَال الْأَوْزَاعِي: حَدَّثَنِي عُمَيْر بْن هَانِىء قَال: حَدَّثَنِي جُنَادَة بْن أَبِي أُمَيَّة، عَن عُبَادَة بْن الْصَّامِت قَال:

قَال رَسُوْل الْلَّه صَلَّى الْلَّه عَلَيْه وَسَلَّم: (مِن تَعَار مِن الْلَّيْل فَقَال حِيْن يَسْتَيْقِظ: لَا إِلَه إِلَّا الْلَّه وَحْدَه لَا شَرِيْك لَه، لَه الْمُلْك وَلَه الْحَمْد، وَهُو عَلَى كُل شَىْء قَدِيْر، سُبْحَان الْلَّه وَالْحَمْد لِلَّه، وَلَا إِلَه إِلَّا الْلَّه وَالْلَّه أَكْبَر، وَلَا حَوْل وَلَا قُوَّة إِلَّا بِالْلَّه، ثُم دَعَا: رَب اغْفِر لِي). قَال أَبُو دَاوُد: قَال الْوَلِيِّد: أَو قَال: ( دَعَا اسْتُجِيْب لَه؛ فَإِن قَام فَتَوَضَّأ ثُم صَلَّى قُبِلَت صَلَاتُه).

٥٠٦١ - حَدَّثَنَا حَامِد بْن يَحْيَى، ثَنَا أَبُو عَبْد الْرَّحْمَن، ثَنَا سَعِيْد يَعْنِي ابْن أَبِي أَيُّوْب قَال: حَدَّثَنِي عَبْد الْلَّه بْن الْوَلِيّد، عَن سَعِيْد بْن الْمُسَيَّب، عَن عَائِشَة رَضِي الْلَّه عَنْهَا

أَن رَسُوْل الْلَّه صَلَّى الْلَّه عَلَيْه وَسَلَّم كَان إِذَا اسْتَيْقَظ مِن الْلَّيْل قَال: (لَا إِلَه إِلَّا أَنْت، سُبْحَانَك الْلَّهُم أَسْتَغْفِرُك لِذَنْبِي وَأَسْأَلُك رَحْمَتَك، الْلَّهُم زِدْنِي عِلْمَا، وَلَا تُزِغ قَلْبِي بَعْد إِذ هَدَيْتَنِي، وَهَب لِي مِن لَدُنْك رَحْمَة، إِنَّك أَنْت الْوَهَّاب).



H A D İ S
K Ü T Ü P / H A N E S İ

Etiketler:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger]

SELMAN SEVEN

{facebook#https://facebook.com/} {twitter#https://twitter.com/}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget