Resulullah'ın hadislerini mi arıyorsunuz ?
Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı Hadis Sitesi
HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
"أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ مُحَمَّدٍ"

Süleymân Aleyhisselâmın Mûcizeleri

Süleymân Aleyhisselâmın Mûcizeleri || Peygamberler Ansiklopedisi || Hadis Kütüphanesi

Rivayete göre, Süleymân aleyhisselâmın bir çok mûcizesi vardı. Bunlardan bâzıları şunlardır:
1- Sebe’ sûresi 12. âyetinde bildirildiği üzere, rüzgârlar onun emri altında idi. Şöyle anlatılır: Azrâil aleyhisselâm, Süleymân aleyhisselâmın yanına gelince, oturanlardan birine dikkat ile baktı. Adam, meleğin böyle sert bakışından korktu. Azrâil aleyhisselâm gidince, Süleymân aleyhisselâma yalvarıp, rüzgâra emretmesini, rüzgârın kendisini garp memleketlerinden birine götürüp, Azrâil aleyhisselâmdan kurtarmasını istedi. Azrâil, aleyhisselâm tekrar gelince, Süleymân aleyhisselâm, o adamın yüzüne niçin sert baktığını sordu. Azrâil aleyhisselâm; “Bir saat sonra garbdaki şehirlerden birinde, o kimsenin canını almak için emir olunmuştum. Onu senin yanında görünce, hayretimden dikkat ile baktım. Emre uyup garba gidince, onu orada görüp canını aldım” dedi. Görülüyor ki, ezeldeki takdirin hâsıl olması için, adam Azrâil aleyhisselâmdan korktu. Süleymân aleyhisselâm onun isteğini yerine getirdi. Ezeldeki takdir, sebepler zinciri ile yerine getirildi.
2- Süleymân aleyhisselâm denizi geçmek isteyince, su çekilerek yol açılır, geçtikten sonra yine kapanırdı.
3- Âyet-i kerîmede bildirildiği üzere, bütün cinnîler emrinde idi. Ne zaman istese, kendisine, büyük büyük köşkler, nakışlar, çanaklar, sabit kazanlar, tencereler yaparlardı.
4- Karıncalara varıncaya kadar her havyanın sesini işitir, dillerini anlardı.
5- Cinnîler vâsıtası ile denizlerdeki incileri, cevherleri, yerde bulunan defîneleri bilirdi.
6- Neml vâdisinde, maiyeti ile beraber bir dağ üzerine konup kaldığı esnada, o dağın yeşillik, çimenlik olması için, mübârek ellerine bir miktar su alıp, serpti. Derhal dağın üzeri çayırlık çimenlik oluverdi.
7- Süleymân âleyhisselâm bir yere gittiği vakit, beraberinde duvarlar da giderdi.
Molla Miskîn (rahmetullahi aleyh) Mearic-ün-nübüvve kitabında, Resûlullah efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) husûsiyetlerini anlatırken buyurdu ki:
Resûlullah'ın (sallallahü aleyhi ve sellem), Süleymân âleyhisselâm üzerine fazîleti şunlardır: 1- Süleymân aleyhisselâma rüzgâr hizmet etti. Resûl-i ekreme (sallallahü aleyhi ve sellem) ise, büyük melekler hizmet ettiler. 2- Süleymân âleyhisselâm bir günde bir iki aylık yol giderdi. Resûl-i ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem), bir anda yerden arşa gitti. 3- Süleymân aleyhisselâma kuşlar gölge ederdi, Peygamberimize (sallallahü aleyhi ve sellem) ise bulut gölge verirdi. 4- Süleymân aleyhisselâmın mührünün altında, bütün dünyâ hizmet için toplandıysa; Habîbullah'ın livâ-i hamdi altında, kıyâmet günü; bütün enbiyâ, evliyâ, şühedâ, sulehâ toplanacaktır. 5- Süleymân aleyhisselâma, bütün dünyâ mülkü verildi ise; bu Habîb'in âciz bir ümmetine, Cennet’te bu dünyânın on misli büyüklüğünde mülk verildi. 6- Süleymân aleyhisselâma, kürsî verildi; Peygamber efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem) Ayet-el-Kürsî verildi. Şeytanlar ondan kaçarlar. Ayet-el-Kürsî, Cennet hazînelerindendir.


H A D İ S
K Ü T Ü P H A N E S İ


Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger]

SELMAN SEVEN

{facebook#https://facebook.com/} {twitter#https://twitter.com/}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget